Fészkijárat

2022. jún. 29.
Írta: Bogdán_Szabolcs Szólj hozzá!

A sprickolós gyúrgyalag

Állatságok - növénységek

cropped_image_65.png

A sprickolós gyúrgyalagot a köznyelv tűzmadárnak is nevezi, mivel ha ez a madár tüzet lát, elkezdi lespriccelni. Amikor nem ezzel foglalatoskodik, akkor általában gyúr, és ezt azért teszi, mert egy evolúciós tévút miatt nem jutott toll a felsőtestére, és a sprickolós gyúrgyalag nagyon szégyellné, ha tyúkmellű lenne. Nem tévesztendő össze a gatyás ölyvvel, dacára annak, hogy ahová jutott neki toll, azt sárga színben, piros díszítésekkel és gatyaszerűen viseli.

Tovább

Gyűszűnyi karácsony

cropped_image_63.png

Kisiskolás fiúcska voltam. Talán nyolcéves. A szüleim karácsonyi megajándékozásához kereken száz forint állt a rendelkezésemre. Ma már nevetségesnek hat ez az összeg, de az a százas, amit a markomban szorongattam az üzlet kirakata előtt állva, akkoriban messze nem a legkisebb címletű papírpénz volt. Azt hiszem, manapság nagyjából egy ötezresnek felelne meg.

Tovább

A bögyös medúza

Állatságok - növénységek

index_4.jpg

Vitorlások, yachtok környékén figyelhető meg ennek a pompás élőlénynek a felbukkanása. Legfőbb tulajdonsága az állandó kielégítetlenség, úgyhogy ha bögyös medúzára bukkanunk a hajófenéken, legyünk nagyon óvatosak, mert ez a tüzes kis jószág sokszor csíp, karmol és harap.

Tovább
süti beállítások módosítása