egyszerűen muszáj leszakadni a Facebookról

2022. május 24. 04:12

Miért nem fogadok el pasiktól csajozási tanácsot

cropped_image_28.png

Utoljára általános iskola felső tagozatában volt rá eset, hogy csajozási tanácsot fogadtam el hímnemű egyedtől. Akkoriban azonban kettő darab olyan precedens is született, amelyek arra indítottak engem, hogy ne forszírozzam ezt a dolgot. Sőt! Egyenesen fogadalmat tegyek.

Tovább
Szólj hozzá!
2022. május 23. 02:32

Vágyak és villamosok

cropped_image_27.png

Angéla, mint minden hatéves kislány, királykisasszony szeretett volna lenni az óvodai farsangon. A bátyja, Attila, aki akkoriban már kamaszkorba lépett, gúnyos megjegyzésekkel illette húga eme vágyait, de hát nem lehetett rá haragudni, ilyenek a kamaszfiúk. Attila nem tudhatta, hogy akkor fog majd igazán nagy bajba kerülni a világ, ha a hatéves kislányok nem királykisasszonyok akarnak lenni a farsangon.

Tovább
Szólj hozzá!
2022. május 22. 18:04

A világ legkisebb, de legtöményebb hercegsége

2. rész

Sealand rendelkezik minden olyan attribútummal, amellyel minden valamirevaló államnak rendelkeznie kell. Van például himnusza, alkotmánya, zászlaja és címere is, továbbá egy időben saját pénzt is verettek sealandi dollár néven.

 sealand.pngSealand zászlaja és címere

A címer legszembetűnőbb motívumai a jobb és bal oldalon egyaránt szereplő furcsa állatok, amelyek deréktól felfelé oroszlánok, alatta pedig halak. (Esetleg sellők.) Talán jobb nem belegondolni, miféle titkos állatkísérletek vagy különös szexuális tevékenységek vezethettek odáig, hogy a sealandi címerpajzsot eme szürreális jószágok fogják közre.

Tovább
Szólj hozzá!
2022. május 21. 18:14

A világ legkisebb, de legtöményebb hercegsége

1. rész

Sosem hallottál még a Sealand Hercegségről? Akkor a történelem legviccesebb miniállamáról maradtál le. De csak eddig! Mert alább elolvashatsz mindent, amit erről a furcsa betonplaccról tudni érdemes. Lesz itt minden! Kalózok elkergetése, honvédő háború, puccs, Molotov-koktél, hülye angolok és angol hülyék, webshopban megvásárolható nemesi címek.

ezaz.jpg

Amikor Európa országait kell felsorolni, az egyszerű halandónak ritkán kerül fel a listájára a Sealand Hercegség. Talán még olyanok sem említik, akik egyébként számos miniállamot ismernek, San Marinótól a Feröer-szigetekig. Ez nem is csoda, hiszen Sealand egy önerőből kikiáltott, de nemzetközileg nem elismert államszerű egység.

Tovább
3 komment
2022. május 21. 04:52

Kenyeres pajtások

cropped_image_33.png

Debrecent egy nyugati utazó néhány évszázaddal ezelőtt úgy aposztrofálta: a legnagyobb falu. Igaza is lehetett, hiszen akkortájt legfeljebb a Nagytemplom és a Kollégium épülete magasodott ki az aprócska házak tengeréből. Később aztán változott a helyzet, és elsősorban a főutcán – amely a Nagytemplomot kötötte össze a pályaudvarral – épültek emeletes bérházak, paloták.

Tovább
Szólj hozzá!
2022. május 20. 13:54

Szörny Rt.

cropped_image_16.png

Ma, kora délután buszoztam. Csuklóssal. Gyanútlanul. Bérletem van. Ülve. Hóttnyugodtan. És akkor egyszer csak olyan hangok jöttek a hátam mögül, hogy elsősorban összerezzentem.

De nemcsak én, hanem a környékemen még vagy 7-8 utas is. Mondjuk ők hátra tudtak nézni rémülten, de én nem, mert a derékfájásom jelen állás szerint csupán az előrefelé való nagyon rémült nézést teszi lehetővé, a forgolódást csöppet sem.

Tovább
Szólj hozzá!
egyszerűen muszáj leszakadni a Facebookról
süti beállítások módosítása